EVENIMENTE

2013

Asociația TRACIALAND a luat parte la o serie de evenimente și întâlniri în cadrul cărora a promovat cultura și tradițiile din regiunile locuite de vorbitori de limba română și aromână. Mai jos, o parte dintre acestea

În 2013 am fost la Bruxelles, cu sprijinul și implicarea directă a domnului ing.  Ioan Olaru, care a promovat proiectul în cadrul Consiliului Județean Neamț, președintele Culita Tărâță  oferind tot suportul material și logistic , astfel am lansat conceptul ca Proiect de țară, în cadrul primului festival de limbă dedicat românilor,unde pentru prima data împreună cele două țări, România și Republica Moldova, au avut timp de o săptămână evenimente care au atras atenția publicului asupra valorilor și tradițiilor românilor.

În perioada 26-30 septembrie 2013 a avut loc prima ediṭie a Festivalului EuropaNova dedicat limbilor, culturilor şi spiritualităţilor din Europa centrală, estică şi balcanică. Ediṭia din acest an a fost dedicată limbii române iar delegaṭia judeṭului Neamṭ a fost prezentă la acest eveniment ca urmare a invitaṭiei venite din partea Grupului de acţiune prin afaceri publice şi private Tracialand. Consiliul Judeţean Neamṭ a fost singura autoritate publică din România care a fost invitată la acest eveniment, motivată de faptul că Judeţul Neamţ este o zonă reprezentativă pentru potenţialul României unde se găsesc toate tipurile de atracţii: turistice, tradiţionale şi istorice.

ARTICOLUL DIN ZIARUL CAPITAL
Noiembrie 2013

Prima ediție din “Festivalul Adevărul Despre Daci”, unde am prezentat proiectul împreună cu domnul academician Ovidiu Bojor.

2014

A urmat articolul de promovare a României care a apărut în revista din februarie 2014 în Bruxelles, care a fost posibil cu implicarea multor voluntari. Aceștia au pus la dispoziție fotografiile, articolul fiind scris de către colegul nostru Robert Duță care a făcut posibil totul.

CARAVANA IMM-URILOR. Anul 2014 a fost un an de documentare în teren, am fost parte din Caravana organizată de Ministerul IMM urilor, prin care s-au înființat clusterele de turism. În final, am organizat împreuna cu echipa lărgită, la care s-au alăturat Daniela Munteanu și Elena Volf, Caravana IMM-urilor.

Declarația Mariei Grapini, cu ocazia lansării clusterului TRACIALAND, în 2014 :

Mă bucur și sunt mândră ca Europarlamentar din partea României dar și ca fost Ministru care a avut în coordonare Turismul că există inițiative private care au ca obiective promovarea potențialului turistic al României. Clusterul pe turism este unul dintre mijloacele prin care putem dezvolta turismul în România concomitent cu îmbunătățirea imaginii României, cunoașterea valorilor autentice românești și creșterea atractivității României pentru turiști și investitori.

Sunt convinsă că TraciaLand este un proiect pe termen lung și cred că obligația Autorității Naționale pentru Turism este să susțină initiațivele private de acest gen, să facă parteneriate și chiar să finanțeze proiecte, parteneriate publice-private pentru dezvoltarea turismului românesc. Felicit inițiatorii și le urez pe această cale mulți ani de activitate cu rezultate de excepție.

(Maria Grapini – Membră a PARLAMENTULUI EUROPEAN, Comitetul de Transport și Turism)

După lansarea oficială din România, au urmat sute de evenimente, apariții la TV , întâlniri cu societatea civilă condusă de președintele dipl. Ec. PETRE RĂCĂNEL, pentru a transmite necesitatea unui plan de țară care să pornească cu construcția firească de jos în sus.